Advice

Go down

Advice

Post by cass on Thu Mar 31, 2011 11:04 pm

Ok guys I have jus changed out my internal wastegate and now I cannot build any boost.
Boost/vacume gauge reads up to 0 then wont read any higher pulls all the way to redline no problem idk wtf is goin on..
I figured I would ask for help and advice from the crew before I went to dsm tuners site.
Modds include 6 bolt swap,e3 560 injectors,wally 255lph,272/272 cams,mhi 16g turbo,bse kit,full 3 inch megan catless,full greddy front mount kit,unorthadoux adjustable cam gears,no name mbc.
Jus to name a few mods...

(ic does have a small hole but I was boosting before I changed wastegate) scratch Laughing Laughing Crying or Very sad
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Shadow on Thu Mar 31, 2011 11:15 pm

maybe with the new wastegate, and it actually working right, your not gonna build boost cuz it wont compensate for the hole anymore.

_________________
1997 E36 M3 bought December, 2011

Mods Include:

Custom Intake with K&N 3" cone

Double resonater delete

Pioneer head unit

Infinty reference 5 1/4" rear speakers

Mods to Come:

Unknown at the moment.

S54 swap?

Boost?

Ill never tell silent
avatar
Shadow
Addict

Posts : 834
Join date : 2009-10-03
Age : 30
What I drive: : 1997 E36 M3

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Thu Mar 31, 2011 11:23 pm

Thank u for the response thats y I was calling u guys but on a bright note I run straight to redline now lol and for no boost she fuckin moves like her ass is on fire so thank u for your input

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Duct_Tape on Thu Mar 31, 2011 11:32 pm

she was idling pretty too

_________________
avatar
Duct_Tape
Active Forum Member

Posts : 164
Join date : 2011-01-30
Age : 26

Back to top Go down

Re: Advice

Post by MARTINI on Fri Apr 01, 2011 1:02 am

your new waste gate is problay set to a very low presure rate and its just blowing thru... also make sure you connectd your MBC in the right direction and adjusted to significant pressure as well...

I'm sure lach can shead some light on it too once he sees this...

_________________
How am I suppose to install this Kitten?! all the instructions are in turnip!


avatar
MARTINI
President

Posts : 990
Join date : 2009-09-07
Age : 40
What I drive: : 99 Eclipse Spyder / 99 Outback

http://www.facebook.com/djmikemartini

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Duct_Tape on Fri Apr 01, 2011 1:03 am

what's an mbc?? manual boost control?

_________________
avatar
Duct_Tape
Active Forum Member

Posts : 164
Join date : 2011-01-30
Age : 26

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Lil_Shank on Fri Apr 01, 2011 12:33 pm

Holy shit somebody is learning affraid lol....chris stupid question cuz i had the same prob with my car did the waste gate actuator arm fall off the external flapper arm just before the o2 housing?? if so reconnect that arm and use a piece of a paperclip thru the pin hole to secure the arm and it wont fall off anymore Very Happy

Lil_Shank
Gear Head

Posts : 269
Join date : 2009-10-29
Age : 31

Back to top Go down

Re: Advice

Post by MARTINI on Fri Apr 01, 2011 2:09 pm

well I'm a big dummy niger... I just re-read that... I assumed he replaced it with an external and not "swapped out" for a new one...

::Face Palm::

_________________
How am I suppose to install this Kitten?! all the instructions are in turnip!


avatar
MARTINI
President

Posts : 990
Join date : 2009-09-07
Age : 40
What I drive: : 99 Eclipse Spyder / 99 Outback

http://www.facebook.com/djmikemartini

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Fri Apr 01, 2011 3:17 pm

Allright lets see jeff yes the arm is connected, tini it is ok fact of the matter bein I should run a external setup with the 16g bein notorious for creep and all so what I am gonna do is hook up a line to the wastegate and pressurize it see if and what psi it will open up at and take it from there I will post my findings on the matter in a lil bit thanks for the help so far. Very Happy

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by MARTINI on Fri Apr 01, 2011 3:45 pm

At any rate, if your not building boost, it may be because you have a leak in the system, chances are its on the exaust side of the turbo, because you'd be running like shit if it was on the intake side... Make sure the wastegate you put in, is closing and the seal is seating properly, make sure the arm is the correct one for that syle WG and that it's not bent or has any rust or nicks on it around where it enters the WG that it might be getting caught on...


Last edited by MARTINI on Fri Apr 01, 2011 4:01 pm; edited 1 time in total

_________________
How am I suppose to install this Kitten?! all the instructions are in turnip!


avatar
MARTINI
President

Posts : 990
Join date : 2009-09-07
Age : 40
What I drive: : 99 Eclipse Spyder / 99 Outback

http://www.facebook.com/djmikemartini

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Lil_Shank on Fri Apr 01, 2011 3:55 pm

Well i tried chris lol just going from exp but you are correct if you are running an e3b16g get a TiAL 38mm ewg if you feel the need a 44mm....but here are a few other things to try out first

1: Boost leak test

2: Leak down Test

3: make sure everything is run and connected right

4: see if you can find another i/c core and run it like that

5: If none of the above steps work call Dyno Tech Tuning @ 5083663966 and talk to Brian and let him know your troubles and he might walk you thru it

Lil_Shank
Gear Head

Posts : 269
Join date : 2009-10-29
Age : 31

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Duct_Tape on Fri Apr 01, 2011 4:31 pm

lol yeah jeff i'm learning...i'm like a sponge lmfao

_________________
avatar
Duct_Tape
Active Forum Member

Posts : 164
Join date : 2011-01-30
Age : 26

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Fri Apr 01, 2011 7:52 pm

Ok guys test results are in and wastegate is fine pops open at 15 psi like it should and upon further examination the mbc hoses were backwards so fixed those now the whole issue is that the wastegate needs to be shimmed it was not allowing the flapper to close there for building no boost so now im off to buy sum washers to fix and we will see how it goes then

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Shadow on Fri Apr 01, 2011 9:44 pm

good luck bro. let us know how it works out. switch to an external wastegate asap though

_________________
1997 E36 M3 bought December, 2011

Mods Include:

Custom Intake with K&N 3" cone

Double resonater delete

Pioneer head unit

Infinty reference 5 1/4" rear speakers

Mods to Come:

Unknown at the moment.

S54 swap?

Boost?

Ill never tell silent
avatar
Shadow
Addict

Posts : 834
Join date : 2009-10-03
Age : 30
What I drive: : 1997 E36 M3

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Fri Apr 01, 2011 9:47 pm

Yeah I would luv too but not on my pay check thats y I still have a stock manifold

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Fri Apr 01, 2011 11:59 pm

Ok update all shimmed up now only boosting at 5 psi so I will play more tomarrow before seafoaming the motor

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by MARTINI on Sat Apr 02, 2011 1:18 pm

HA! I win

Very Happy

_________________
How am I suppose to install this Kitten?! all the instructions are in turnip!


avatar
MARTINI
President

Posts : 990
Join date : 2009-09-07
Age : 40
What I drive: : 99 Eclipse Spyder / 99 Outback

http://www.facebook.com/djmikemartini

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Sat Apr 02, 2011 1:21 pm

Ok I am taking out my mbc and running stock boost to see where that gets me as it turns out I am missing my diverter valve so idk

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Lil_Shank on Sun Apr 03, 2011 2:02 am

bro u dont drive a dub you dont have a diverter valve it may not run if ur missing a blow off valve which i sold you lol

Lil_Shank
Gear Head

Posts : 269
Join date : 2009-10-29
Age : 31

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Sun Apr 03, 2011 4:24 am

No its a little spring inside the mbc that is the technical name for it I figured I would be proper about it lmao

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by MARTINI on Mon Apr 04, 2011 12:37 am

no that would be called a "check valve" (spring & ball combination)... just saying...

_________________
How am I suppose to install this Kitten?! all the instructions are in turnip!


avatar
MARTINI
President

Posts : 990
Join date : 2009-09-07
Age : 40
What I drive: : 99 Eclipse Spyder / 99 Outback

http://www.facebook.com/djmikemartini

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Tue Apr 05, 2011 8:04 pm

ok update time i oficially need a tb rebuild all leaks are fixed last one is tb shaft seals it leaks so bad it will not hold any pressure so as of now this is my problem

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Bad_Monkey on Tue Apr 05, 2011 9:15 pm

chris r u running a 1g tb or a 2g tb? either way i hve one of each to borrow and see if it fixes the problem
avatar
Bad_Monkey
Gear Head

Posts : 379
Join date : 2009-10-03
Age : 34

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Tue Apr 05, 2011 9:18 pm

Its a 1g bored to 63 mm I found a guy that will rebuild it with ubber seals that will hold a steady 40 psi but thats gunna be a few weeks before I can afford that.

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Lil_Shank on Wed Apr 06, 2011 1:39 am

bro there is no need for a 63mm throttle body well unless ur planning on running a a pte6262

Lil_Shank
Gear Head

Posts : 269
Join date : 2009-10-29
Age : 31

Back to top Go down

Re: Advice

Post by cass on Wed Apr 06, 2011 4:35 am

Dude thats what was already done to my project I measured it out yesterday lol

_________________
avatar
cass
RITUNERZ Member

Posts : 382
Join date : 2011-02-22
Age : 34
What I drive: : 98 Eclipse Spyder

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Lil_Shank on Wed Apr 06, 2011 1:02 pm

LMFAO try a stock 1g tb and see if that help ur problems may run filthy fucking rich but you might beable to boost

Lil_Shank
Gear Head

Posts : 269
Join date : 2009-10-29
Age : 31

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Bad_Monkey on Thu Apr 07, 2011 12:33 am

Chris im asking due to the fact that i have one of each tb that goes on ur car and id let u borrow it to see if it fixes the problem. up to u let me know
avatar
Bad_Monkey
Gear Head

Posts : 379
Join date : 2009-10-03
Age : 34

Back to top Go down

Re: Advice

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum